Blogger Layouts

Wednesday, 15 May 2013

My darling

Salam semua...x boley tido plak Mlm ni...baru2 ni rayyan masuk hospital...masuk la 7 Hari 6 Mlm...huhhh....masa tu hanya Allah je tau perasaan jelita...sedey..takut...kesian...ye la....mn x nye....kesian tgk Anak menangis...kn ambil darah....masuk ubat....
    Hospital Miri ... Mmg banyak kenangan d hospital tu...dalam wad mcm2 bangsa ad..iban,Kayan,china...mcm2 la..jelita x berapa ingat sgt....nurse2 yg dr semenanjung..ad yg sombong ...ad yg ok...huhhhhhh kenangan...
     Lepas je seminggu rayyan sakit balik...so masuk Lagi 3 Hari 2 malaM...tapi rayyan aktif je....dalaman je jelita x tau....rayyan kn jangkitan Kuman kat paru2.....tp alhamdulillah semakin Putih....syukur sgt....
     Sampai disini la Dulu...jelita nak dodo.....lov u allll muahhh

Saturday, 26 January 2013

Aisy Rayyan Rizqie cinta hati mummy& daddy

     

Salam semua....dah lama jelita x jenguk blog...berabuk dah...now jelita kat Marriott hotel miri....x boleh tido sejak mlm tadi...haihhh hotel free pun  x nk hargai....
  Ok...jelita dah nk dekat setahun tinggal di Miri....huhhh bandar yang Agak kg sgt3333x...boring gile....x puas Rasenye nak enjoy kat kl....Kacak plak dapat keje kt brunei...terpaksa jelita Jadi suri rumah sepenuh masa....nak jadikan cerita....everyday jelita keje....kenapa x ambil maid?????ohhhh tidak...takut jelita dera die sbb masa jelita duk kat Jakarta ...jelita x puaS ati Kalau maid Buat kj....maid pun ashik kn marah....silap2 masuk metro.....ooookkkkk okkk cite Pasal Len ekkk....

Aisy rayyan rizqie =

Aisy Kemakmuran Hidup
Rayyan Kepuasan; pintu syurga utk orang yang berpuasa
Rizqie  Rezeki, kurniaan Allah.


Alhamdulillah  jelita dah Jadi mummy ....Kacak plak dah Jadi daddy...
Syukur sangat kepada Allah maha kuala telah memberi rayyan' my hero....ok jelita post gambar rayyan ek.....Alamak...x blh gune plak iPad ni...nex time k.....












  Aisy Kemakmuran Hidup

Rayyan Kepuasan; pintu syurga utk orang yang berpuasa



Rizqi Rezeki, kurniaan Allah.

Monday, 7 May 2012

jelita merinduimu...

salaM semua..rindu sgt2 nk cite..xceli...now jelita dh nak dekat 2 bulan duk kat miri...nak jadikan cite...ayah kandung jelita meninggal 14/03...maka   jelita sekrg dah jadi anak yatim la...sedeh sgt time jelita dtg langkawi ...ingat nak melawat ayah jelita masuk spital...last2 dlm pejalanan dh tiada...so x sempat la jelita nk jengok...dlm masa yg same..kacak pun turun ke langkawi dr serawak...nk jenguk arwah ayah mertua ...
   untuk pengetahuaan semua..jelita mmg x rapat ngan family kandung....mungkin allah dh tentukan segalanya..hidup jelita tanpa kasih syg seorag ayah....teringin jg sebelum ni...tapi apakan daya...org x nak kat kite.....n mase yg same mak kandung n adik beradik kandung semua x hormaat langsung ngan kacak.....ya allah...malu dbuatnya....kacak dtg dr jauh untuk melawat diorg x hargai....hanya memohan kemaafan sahaja untuk kacak yg jelita mampu katakan.....n lagi 1...masa kubur masih merah..mak kandung jelita blh plak merungut yg jelita x penah nak ambil tau hal dieorg...yaallah...ampunkan aku ya allah....`cinta tu x boleh dipaksa........jelita x penah dpt kasih syg dr diorg....diorg pun x penah nak tanye kabar jelita dr kecil....
    kenapala jelita x penah dpt doa yg baik2 dr mak kandung.................

x de sape yg blh jawab semua tu.......jelita sedey sangat2......kenangkan
   hanya doa dr suami..mak mertua n mak yg jaga jelita je yg kuharapkan.....

Tuesday, 28 February 2012

28/02/2012

SALam...bersawang blog jelita...xceli mlm ni tepat kul 12pm.....bday kacak.....happy bday to my husband tersayangggg...smg dmurahkan rezeki...smg kita cepat dapat zuriat....smg kite bahagia....n semoga syang dipanjangkan umur....Walau pun kite jauh mcm ni....sy ttp setia menanti saaT2 kebahagiaan kita bersama kembali....insyallah 17 hb ni kite akan tinggal bersama balik...

SELAMAt HArI LAhiR SAYAng KU...MOGA kiTE CEPAt DAPAT BAby...MIS U SYg...MUAHHH

Tuesday, 10 January 2012

11/01/2012

 huuhhh lagi 9 ari kacaK nak balik dr brunei...x sabar n harap semua nye berjalan ngan lancar...a.k.a x nyaboooo...nyaboooo....
   

Wednesday, 4 January 2012

05/01/2012

 jelita x dapat gaji g...semua org dah dapat gaji+bonus..knp la cmpany yg jelita kj ni x pahamkan masalah staff....kesian...ade staff yang x de duit nak makan,kj....masing2 cite masalah nak belanja dah x de duit....sepatutnye 25/12/2011 dah dapat gaji...tapi ad masalah sikt terus kami semua x dapat gaji.....
   nasib baik jelita ade kacak...kacak la bg duit belanja kat jelita...tapi nak jg duit sendiri...nak beli baju...lain2...belanje....makan sedap2...hahhahahah

Tuesday, 3 January 2012

hanya UNTuk mu

menanti saat-saat kacak pulang mmg menyiksakan...sehari macam setahun...harap2 kacak masih sayang kan jelita...maklum la...berjauhan ni mcm2 dugaan..tapi jelita hanya berserah pada allah yang menentukan...
  lagi 16 hari kacak nak balik...huhuhhu...x sabar rasenye....tapi mesti kacak nak balik kg...hisssss...boring....kalau blh jelita nak berdua je ngan kacak tanpa gangguannnn....blh x.....tapi ape nak buat...kacak masih ade mak...so...kn la lawat die kat kg.....
  mesti jumpe ngan abg kacak...die mcm x suke kalau kacak balik kg jelita lelame...die x blh samekan kacak ngan diri die...die mmg x disukai mak mertua...tapi kacak x...mak jelita sayang kacak...sbb kacak pandai jg hari org tua....x cm abg die...ngan mak kandung sendiri pun kurang ajar...hiiissss....x bau surga kalau kurang ajar mcm tu....seRIus die mmg kurang ajar......ms abah die meninggal....die buat bodo je...x de perasaan....bini nye pun kurang ajar...anaknye lagi la hhehehhehe.......dah diajar dari kecillll
   kalau jelita ada anak nanti x nak didik dgn cara mcm diorg tu....anak suh ajar buat kj sekolah pun ....diorg menengking.....hisssss takut tgknye...nanti kalau jelita n kacak ada anak diorg marah2 kot bile sentuh brg diorg.....hisss....melampau...berani marah anak jelita..hjehehehhe.....